Direktlänk till inlägg 5 maj 2015

Update #4 // Comeback

Av Alex - 5 maj 2015 23:45

Hej!


Det var ett tag sedan jag bloggade *host* sorry *host*, mestadels för att det blev segt, jobbigt i skolan och för att det inte hände så mycket relaterat till transsexuelism.

Men några saker har hänt, och snart börjar allt ändras.


Så, jag har för det första kommit ut till fler och fler personer. Jag skäms inte och det känns skönt att kunna prata mer casually med folk. Min familj, däremot, vet fortfarande inte.


Med tanke på att jag redan pratar med en psykolog av andra gamla personliga anledningar så kom jag ut till henne också. Hon blev väldigt glad av att höra att jag hade börjat förstå vem jag är och att jag hade accepterat det så väl. Hon sa dessutom att hon direkt skulle prata med min specialistläkare och att de skulle kunna fixa tider i en könsidentitetsmottagning i en stad som ligger någon timme ifrån. Det ända kravet var att jag behövde komma ut till min vårdnadshavare först. Jag förstod att det behövdes, och jag visste ju att det skulle behövas göra förr eller senare. 

Så jag bestämde mig för att göra det i helgen, genom ett brev. Jag tror att det blir enklare så, eftersom att det får plats med mer information (glömmer inte bort viktiga delar då), ingen som kan avbryta, och det blir säkrare för mig själv. Så min kompis (Anna) erbjöd mig sitt ställe och sa att det var lugnt om jag crashade där. Hon sa också att hennes föräldrar var helt lugna med att kalla mig Alexander/Alex.


Påtal om namn, så tror jag att jag att jag är bekväm med Alexander/Alex, men det tar ju ett tag innan man känner efter om man verkligen är bekväm med ett namn. Dessutom hade jag frågat mamma gång på gång sedan jag var liten vad jag skulle ha haft för namn om jag var född som en pojke. Hon svarade alltid först med '' jag vet inte ''  och senare '' Daniel eller Alexander ''. Så det är de jag testar först. 


En annan awesome grej som har hänt är att vi lyckats samla ihop 157kr åt en binder! 

Jag beställde en binder för 113kr häromdagen, så den kommer inte fram förrän i slutet av maj (om det inte blir några förseningar). Jag hoppas verkligen att den sitter bra o.s.v, eftersom att det är lite struligt med storlekar. Men jag står fortfarande för mitt ord, det kommer en review såfort jag fått prova den. 

Jag kommer dessutom fortfarande ha uppe donerings-knappen eftersom att vi fortfarande har 44kr kvar, så att jag senare kan hålla binder-giveaways för de som heller inte kan köpa själva. 


Peace! 

 
 
it_is/Anette

it_is/Anette

6 maj 2015 12:27

Det kändes mycket positiva om än lite försiktiga energier i det jag läste. Jag blev glad att läsa hur du tagit steg för steg framåt. Att du börjar hitta dig själv o blir trygg med vem du är.
Alexander/Alex är fina namn.


ha en bra dag

http://itismadeby.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alex - 17 december 2015 15:00

Just ja. Det tog sjukt lång tid innan vi äntligen fick en tid på bup som passade alla. Vi snackade om när jag hade börjat uppleva könsdysfori, om mamma hade misstänkt det, hur familjen och folk runtom mig har reagerat etc. Mamma berättade att n...

Av Alex - 8 december 2015 18:00

  Publicerade ett inlägg för ca två timmar sedan men kom precis på en till grej.   Jag vet inte hur många av er som sett Född i fel kropp på TV4 klockan 9 på tisdagar, men jag märkte inte att det fanns förrän förra veckan. Just då handlade det ...

Av Alex - 8 december 2015 15:45

Jag hoppas att ni förstår varför det tar evigheter för mig att uppdatera bloggen - att det är svårare för mig att skriva inlägg när jag har 8 timmars skola, tusen läxor och prov att plugga till, hålla koll på hur mina vänner mår, ha tid för mig själv...

Av Alex - 26 oktober 2015 10:15

Det var riktigt längesedan, mina vänner. Vet inte riktigt vad som hände eller varför jag slutade skriva.  Antar att det inte hände så mycket som jag kände var relaterat till transsexualism, och sedan när gymnasiet började så hade jag så mycket lä...

Av Alex - 19 maj 2015 23:15

Så, för 11 dagar sedan så sov jag över hos min kompis Anna.  Hennes föräldrar använde rätt pronomen och kallade mig för Alex hela tiden. De var jätteglada över att jag hade accepterat mig själv och var väldigt öppna. De var däremot en aning spända,...

Hejsan! Om du är en ny besökare så rekommenderar jag att du läser mitt första (och korta) inlägg '' om mig '', så att det blir enklare att förstå de andra inläggen!

Varje krona räknas!

Fråga mig vad som helst!

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tumblr Mouse Cursors

Ovido - Quiz & Flashcards